Misschien herkent u het wel? Elke keer weer die scherpe pijn onder de hiel bij het opstaan ’s morgens of na een lange periode van zitten en lang staan, wandelen of hardlopen geeft toename van pijnklachten. En dat o zo leuke rondje hardlopen of wandelen wordt op een gegeven moment een kriem. Mogelijk heeft u dan last van hielspoor.
Hielspoor wordt in de volksmond gebruikt als verzamelnaam voor pijnklachten aan de onderzijde van de hiel. Veelal gaat het om een ontsteking of overbelasting van de peesplaat. De peesplaat loopt van de hak naar de tenen en werkt als een soort schokdemper en ondersteunt tevens de voetboog. In sommige gevallen kan er een verkalking of een botspoor ontstaan op de aanhechting. In dat geval spreken we van de medische term “hielspoor”. Vaak zien we bij patiënten dat er alleen sprake is van een peesplaatontsteking of overbelasting. Die overbelasting kan door allerlei factoren ontstaan: te snel opbouwen van de hardloop- of wandelafstand, lang achtereen staan, overgewicht, te zwakke voet- en rompspieren en het verkeerd afwikkelen van de voet. Veelal is het een samenhang van verschillende factoren en is het belangrijk om samen met uw therapeut te bekijken wat bij u de overbelasting heeft veroorzaakt. Bij Hielpijn Centrum Twente helpen wij u daar graag mee.
Tijdens uw bezoek wordt uw klacht onderzocht door (sport)podotherapeut Coen Smit en (sport)fysiotherapeut Steven Zwart. Wij kijken bij lichamelijke klachten niet alleen naar uw voet, maar ook naar de totale beweging van het lichaam. In samenspraak met u wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en gaan we gezamenlijk met u aan de slag. Ons motto is “Zorgen doe je Samen”. Dit houdt in dat wij multidisciplinair samenwerken binnen ons team en met andere specialisten om u van de klachten af te helpen. Zo hebben wij verschillende fysiotherapeutische specialismen in huis en werken wij samen met (sport)diëtisten, (sport)podotherapeuten, artsen en orthopeden. Daarnaast kunt u bij ZorgSaam Loper’s Company terecht voor goed hardloop- en wandelschoeisel.
Het behandelplan is afhankelijk van de oorzaak van uw klachten, maar de therapie bestaat veelal uit combinaties van oefentherapie, mobilisaties, dry needling, shockwave, EPTE en podotherapeutische zolen. Shockwave en EPTE zijn behandelmethoden waarbij het herstel van de pees wordt gestimuleerd en dit werkt met name goed wanneer de klachten al langere tijd aanwezig zijn. Hielspoorklachten of peesplaatontstekingen zijn langdurig, maar met een behandelplan op maat moet iedereen hiervan kunnen herstellen. Samen zorgen wij voor u!
Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen ten aanzien van uw klacht? Neem dan contact op met onze praktijk via 0548 615889 of laat uw gegevens achter in het contactformulier.
Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!